Omnibus

Zoals veel zaken in het leven is alles in beweging en groeit ‘t uiteindelijk uit naar iets moois. Dat geldt ook voor de Vossius website. Onze site bevat veel informatie die niet altijd makkelijk te vinden was. We zijn dit schooljaar dan ook begonnen met een licht aangepaste website. We hopen hiermee de informatie beter en gestructureerder aan te bieden. Het is een eerste stap. In de aankomende tijd gaan we hier mee verder.

Wat hebben we gedaan:

Home page

De home page is wat compacter gemaakt zodat deze sneller laadt. De pagina laat nu de eerste 4 berichten als eerste zien, zodat de nieuwste ontwikkelingen sneller de aandacht krijgen. Eventueel overbodig te melden, maar de home page is ook te benaderen door op het Vossius logo te klikken.

Menu (tabbladen)

De verandering op een rijtje:

  • Agenda heet nu planning Hier staat nu alles wat te maken heeft met het rooster, het examen rooster, het proefwerk rooster, de jaaragenda, et cetera.
  • Medewerkers is verdwenen. Op de home page staat nu helemaal rechtsboven een link genaamd “SharePoint medewerkers”.  Die link brengt de medewerker naar een overzichtspagina waar voor hen relevante informatie te vinden is. Een soort intranet.
  • Portals is verdwenen, de bijbehorende menu items hebben nu een andere vaste plek gekregen.
    • De toegang voor leerlingen tot itslearning, Magister, Office 365 en mediatheek staat nu bij “leerlingen”.
    • Voor medewerkers staan de links naar die en andere applicaties nu op het “SharePoint medewerkers”.
  • Omnibus is nieuw. Om de sfeer van het Vossius ook op de site terug te laten komen vonden we deze naam een goed idee. Omnibus betekent voor allen. Deze plek moet gaan uitgroeien tot een overzichtelijke en gestructureerde plek waar iedereen informatie over de activiteiten kan vinden.

Vaste punten

Elke hoofd pagina (groep-8, planning, leerlingen, ouders en omnibus) heeft nu bovenaan de pagina een vaste opsomming van links naar applicaties en informatie.

Footer

De footer maakte de site langzaam en is daarom vereenvoudigd. Alle informatie heeft een nieuwe, logischere plek gevonden in de nieuwe structuur.

Contact

Er is een nieuwe pagina met contact gegevens gemaakt met daarin een lijst vaak gebruikte, algemene e-mail adressen.

Aanvulling

Kom je er niet uit, mis je bepaalde informatie of heb je goede ideeën over of voor de website, stuur een berichtje naar website@vossius.nl.