Terug naar nieuws overzicht

Activiteiten op het Vossius

9 juni 2024

Weet je nog niet naar welke school je wilt? Kom dan eens kijken op het Vossius Gymnasium! Het Vossius is een kleine school waar een goede sfeer heerst. Buiten alle reguliere vakken, waaronder Latijn en Grieks, wordt er op het Vossius veel gedaan aan sport, muziek en toneel:
  • Ieder jaar vindt er een eerste- en tweedeklassentoernooi plaats, waarbij gestreden wordt om de titel 'Sportklas van het jaar';
  • Kun je goed zingen, trompet spelen of een ander instrument bespelen? Dan kun je auditie doen voor CafĂ© Chantant! Dit is een concert waar leerlingen hun talent kunnen laten zien aan vrienden, familie, leerlingen en leraren. Ook kun je je aanmelden voor ons Vossius-orkest, de Vossius Vocals of de Big Band. Natuurlijk geven zij ook optredens;
  • Ben je een geboren acteur/actrice, kom dan bij de toneelgroep. Ieder jaar kun je zo op het podium van onze prachtige aula staan voor een groot publiek.
  • Meer
Tijdens en na de lessen kun je nog veel extra's doen, zoals op hoog niveau examens Engels, Frans of Duits halen, debatteren, deelnemen aan de theatertechniekclub, de programmeerclub of de club opnametechniek. Natuurlijk geeft het Vossius ook de allerleukste schoolfeesten! Dus haal je mooiste jurk of pak uit de kast en kom swingen! Vaak zal je met school uitstapjes maken naar verschillende musea en culturele bezienswaardigheden. En als klap op de vuurpijl ga je met school zelfs een paar keer naar het buitenland! Hopelijk tot snel!