Terug naar nieuws overzicht

Je kiest het Vossius omdat…

11 november 2019

Sfeer

"De school staat open voor iedereen," zegt Hannah uit de 5e klas. Je kiest voor het Vossius omdat je je hier al gauw thuis voelt. Je vindt snel vrienden waar je op kunt bouwen.

Vakken en keuzes

"Je bent best vrij in wat je mag doen en dat vind ik wel leuk," zegt Bodil uit de vijfde klas. Er zijn zo veel mogelijkheden, te veel om op te noemen. Creatieve vakken zoals kunst beeldend en muziek waar je examen in kunt doen. Maar je vindt ook creativiteit in de bètavakken waar ruimte wordt gemaakt voor experimenten. Vind je wiskunde leuk, dan kun je je hart ophalen bij wiskunde D. Buiten alle schoolvakken is er volop ruimte om meer te doen en te kiezen.

Uitdaging

Je zit op een gymnasium en dat betekent dat je graag uitgedaagd wilt worden. Dat gebeurt natuurlijk al met de klassieke talen, Latijn en Grieks. Maar ook bij de moderne talen zijn er extra mogelijkheden om uit te kiezen. In de eerste klas kun je voor de Cambridge-klas gaan, in de vierde en vijfde kun je ook kiezen voor het halen van een internationaal erkend certificaat voor Duits (Goethe) en/of Frans (Delf). Wie meer aan kan en wil, kan kiezen voor META (al in de eerste kun je zelf onderzoek doen naar een onderwerp naar keuze), het Honours Programma Gymnasia, Geo Future, theatertechniek,  olympiades en Pre-University.

En je leraren?

Behalve dat ze heel veel weten, vinden ze het ook heel leuk om je spannende verhalen over hun vak te vertellen.