Begeleiding en kamp

Begeleiding en kamp

Begeleiding in de eerste klas
Iedere eerste klas heeft een mentor. Dat is een docent die je lesgeeft in een bepaald vak, maar die ook iedere week in een aparte studieles aandacht heeft voor de hele klas en voor jou persoonlijk. Hij of zij voert gesprekken met jou, over hoe het met je gaat, of je hulp nodig hebt, enzovoorts.
Ook de juniormentoren, dat zijn leerlingen uit de vierde klas, zijn er om je te helpen. Je kunt ze van alles vragen over de school, zij zijn tenslotte de echte deskundigen! Zij geven je ook soms studieles: hoe je het beste je werk kunt plannen en hoe je oefent voor toetsen.
Zijn er ernstige problemen, dan kun je terecht bij de vertrouwenspersonen of de zorgcoördinator. Zij kunnen je helpen door gesprekken met je te voeren, maar het kan ook zijn dat je deelneemt aan bijvoorbeeld een faalangsttraining.

Kamp
Direct in de eerste schoolweek gaan alle eersteklassers drie dagen op kamp. Je leert dan je eigen klas echt goed kennen. We zitten op prachtige locaties en gaan met zijn allen een toneelstuk in elkaar zetten en natuurlijk opvoeren. Uiteraard vieren we ’s avonds feest in het bos.