Nieuwsbrief december 2016 / januari 2017


Tot 16 december vragen wij onze leerlingen om de volgende producten in te zamelen voor de Voedselbank.
Pasta, rijst, aardappelpuree, couscous en houdbare producten in blik, pot en fles.


Selfie geeft hoofdluis vrij spel op middelbare school
In de Volkskrant verscheen een artikel over de jeukende beestjes die de afgelopen jaren de overstap naar de middelbare school hebben gemaakt. Zeker een deel van de scholieren raakt tijdens de middelbare schooltijd besmet, constateert het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).
Ook de luizenkliniek deelt het vermoeden dat het geknuffel en de selfies oorzaak zijn van de luizenopmars onder scholieren. 'In mijn tijd zwaaiden we wel eens naar elkaar als de school uitging, maar we knuffelden zeker niet.'
U zult er vast begrip voor hebben dat wij onze leerlingen niet willen onderwerpen aan maandelijkse luizencontroles. Maar wellicht kunnen u en uw adolescent regelmatig kijken en een behandeling inzetten als dat nodig is.

 
Lustrumevaluatie
Het lustrum rond het 90-jarig bestaan van het Vossius is uitstekend verlopen. Het lustrum startte al eind oktober met de vernissage van de Reve-expositie in school. Zijn vroegere levensgezellen Teigetje en Woelrat lazen fragmenten voor uit aan hen gerichte liefdesbrieven.
Leerlingen volgenden allerlei workshops in school, variërend van actieve workshops als schermen, Aikido, dans en acrobatiek tot lezingen met onderwerpen als de architectuur van schoolgebouwen, het oorlogsverleden van het Vossius en Romeins recht. ’s Avonds was het absolute hoogtepunt van het lustrum het All Stars Café Chantant.
Vrijdag trad het theatergezelschap IND (= In Nederland Dromen) op. Dit gezelschap wordt gesponsord door de Nationale Stichting ter bevordering van de Vrolijkheid (ons goede doel dit lustrum) en bestaat uit jonge asielzoekers.
 
 

Copyright © 2016 Vossius Gymnasium, All rights reserved.
U ontvangt deze nieuwsbrief, omdat een of meerdere kinderen uit uw gezin ingeschreven zijn bij het Vossius Gymnasium.

Our mailing address is:

Vossius Gymnasium
Messchaertstraat 1

Amsterdam, Nh 1077 WS

Netherlands

Add us to your address book

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by MailChimp