Activiteiten

Onze school heeft een aantal bijzondere activiteiten waar we heel erg trots op zijn.

Het Vossius is een kleine school waar een goede sfeer heerst. Buiten alle reguliere vakken, waaronder Latijn en Grieks, wordt er op het Vossius veel gedaan aan sport, muziek en toneel. Zo vindt er ieder jaar een eerste- en tweedeklassentoernooi plaats, waarbij de eerste- en tweedeklassers strijden om de titel 'Sportklas van het jaar'.

Kun je goed zingen, trompet spelen of een ander instrument bespelen? Dan moet je eens auditie doen voor Café Chantant! Dit is een concert waar leerlingen van het Vossius Gymnasium hun talent kunnen laten zien aan vrienden, familie, leerlingen en leraren. Als je graag samen met andere leerlingen zingt dan kun je je aanmelden voor het jazzkoor of de Vossius Vocals. Je kunt je ook aansluiten bij de Big Band, waarbij je iedere week samenkomt om te oefenen. Natuurlijk geeft de Big Band ook optredens, net als ons Vossius orkest.

Als je een geboren acteur/actrice bent, kun je eens een kijkje nemen bij de toneelgroep. Eerste- en tweedeklassers voeren een eigen toneelstuk op aan het eind van het jaar. De bovenbouw geeft zijn voorstelling rond de kerstdagen.

Let's party! Natuurlijk geeft het Vossius ook de aller-leukste schoolfeesten! De eerste- en tweedeklassers hebben twee schoolfeesten in de aula, vanaf de derde klas vinden de schoolfeesten plaats op locatie. Elk jaar rond de kerstdagen wordt er een gala georganiseerd, het zogeheten kerstgala. (Dit jaar een nieuwjaarsgala). Deze is voor alle leerlingen op dezelfde locatie. Dus haal je mooiste jurk/pak uit de kast en kom geheel in stijl om die geweldig leuke jongen of dat supermooie meisje te veroveren!

Wil je je ouders overtuigen dat het Vossius de beste school van Amsterdam is? Vertel ze dan dat er op deze school veel aandacht wordt besteed aan kunst en cultuur. Vaak zul je met school uitstapjes gaan maken naar verschillende musea en andere culturele bezienswaardigheden.

Ook als het even niet zo goed gaat met je cijfers, zal de school je alle hulp bieden om je resultaten te verbeteren. Je krijgt bijvoorbeeld een leraar aangewezen die je gaat coachen en helpen met huiswerk plannen. Elke week is er een uur waarin je hulples kunt volgen in een vak waar je moeite mee hebt. Gaat het allemaal goed op school? Dan kun je kiezen voor een verdiepingsles, deze lessen verschillen van een talencursus tot het verdiepen in kunst en cultuur bijvoorbeeld van Amsterdam.

Hopelijk tot snel, op het Vossius Gymnasium!